Warmetruiendag

Zet ‘m in je agenda

 

De Warmetruiendag is een jaarlijks initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Zij willen ons van de gevolgen van de opwarming van de aarde bewust maken en zetten energiebesparing op de kaart. Een goed moment om het eigen energiegebruik eens onder de loep te nemen, vinden wij van Ampeer.

Eén graad verschil:
Meedoen is simpel: trek een warme trui aan – of iets anders comfortabels – zet je verwarming een graadje lager en bespaar energie.

Met een verwachte temperatuur van 15 graden – de warmste Warmetruiendag ooit – wordt dat een makkie. Eén graad lager maakt al verschil op je gasrekening: per graad levert dat zo’n 6 procent besparing op – en dus 6% CO2! Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

Als je dit vaker dan een dag in het jaar doet, bespaar je dus nog veel meer!
Welbeschouwd is de groenste energie de energie, die je niet gebruikt! Als heel Nederland slechts één dag de verwarming 1 graad omlaag zou zetten, scheelt dat volgens Milieu Centraal 3,6 m3 gas en 6,4 miljoen kg CO2.

Oorsprong van de Warmetruiendag:
De Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd: Het is de dag dat in 2005 het eerste wereldwijde klimaatverdrag – het Kyoto-protocol – in werking trad. In 2006 werd in Zuid-Holland voor het eerst de Warmetruiendag georganiseerd en sinds 2007 in heel Nederland. Iedereen, op school, op het werk en thuis kan deelnemen aan de Warmetruiendag.

In 2020 is de Warmetruiendag op 7 februari. Wij doen naast de ruim 212.000 deelnemers natuurlijk ook mee!

Kijk op de website: https://www.warmetruiendag.nl/ en join us!

Als je dit blog leuk vond, like ons op Facebook of LinkedIn.

naar top