Nieuwe energietarieven in 2019

De nieuwe energietarieven voor 2019 zijn inmiddels al van kracht maar wat is er nu precies veranderd? Een nieuw jaar brengt altijd een aantal veranderingen met zich mee. Dit jaar zijn per 1 januari de energiebelastingen op aardgas flink gestegen.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een huishouden met een gemiddeld en gelijkblijvend energieverbruik, jaarlijks €130 meer voor de energierekening moet gaan betalen door deze verhogingen.

Gelukkig is er naast deze stijging in de energiebelastingen, ook nog een andere verandering doorgevoerd met de ingang van het nieuwe jaar. Zo ga je bijvoorbeeld minder betalen per kWh die je afneemt.
De reden voor het verhogen van de belasting op aardgas en het verlagen van de belasting op elektriciteit is dat de overheid de energieoptie die vervuilender is, zwaarder wil gaan belasten. Hierdoor wordt de vervanging van aardgas door bijvoorbeeld warmtepompen aantrekkelijker.

Via de Rijksoverheid website (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/belastingwijzigingen-voor-ons-allemaal/energiebelasting) is hier meer informatie over te vinden. Wil je persoonlijk geholpen worden met resterende vragen omtrent dit ontwerp? Laat dan via ons contactformulier even weten hoe we je het beste kunnen contacteren.

 

naar top